Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστούγεννα 2018

Η αγαπημένη μας χριστουγεννιάτικη περίοδος πλησιάζει και ανυπομονούμε! Οικογένεια, φαγητά, βόλτες, ταξίδια, ύπνος, έλατα, λαμπάκια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια παντού, όλα αυτά περιγράφουν τα Χριστούγεννα που τόσο πολύ αγαπάμε!
Είσαστε έτοιμοι να απαντήσετε σε ένα χριστουγεννιάτικο ερωτηματολόγιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ήλιος στη Ζωή μας

Ο Ήλιος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και ιδιαίτερα για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα. Οι μικροί μαθητές αναγνωρίζουν την ύπαρξη του αλλά έχουν συνειδητοποιήσει την σχέση του για την εναλλαγή ημέρας και νύχτας; Τις ευχάριστες καλοκαιριάτικες μέρες χαίρονται τον ήλιο, αλλά ξέρουν να προφυλαχθούν από αυτόν για να παραμείνει το παιχνίδι του ξέγνοιαστο; Ανακάλυψε την εναλλαγή ημέρας και νύχτα σε αυτό το βίντεο Κατέβασε την εφαρμογή Πλανήτης Γη Β' από το Φωτόδεντρο πατώντας εδώ  και ανάλογα με την τάξη σου παίξε τα αντίστοιχα παιχνίδια! Για την Α' δημοτικού σας προτείνω τις προσομοιώσεις "Μέρα Νύχτα" και "Ηλιακή Ακτινοβολία"

Εννοιολογικός χάρτης: "Οι ανάγκες του ανθρώπου"

Εννοιολογικός χάρτης: " Οι ανάγκες του ανθρώπου" ΤΑΞΗ:  Α' Δημοτικού  ΜΑΘΗΜΑ:  ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Στα πλαίσια της διδασκαλίας της ενότητας "Οι Ανάγκες του Ανθρώπου", της Μελέτης Περιβάλλοντος Α' δημοτικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά ο παρακάτω εννοιολογικός χάρτης. Σε αυτόν τον εννοιολογικό χάρτη φαίνονται οι έξι βασικές ανάγκες του ανθρώπου και συγκεκριμένα των παιδιών. Οι εικόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με σκοπό οι ανάγκες που απεικονίζονται να γίνουν πιο εύκολα αντιληπτές και κατανοητές. Περισσότερους εννοιολογικούς χάρτες πάνω στο θέμα μπορείτε να βρείτε στο ομαδικό wiki, πατώντας εδώ .

Cyberbullying, ελληνιστί: Κυβερνοεκφοβισμός

Το cyberbullying απασχολεί όλο και περισσότερους στις μέρες μας, τόσο μαθητές, όσο και γονείς και εκπαιδευτικούς. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα βίντεο και εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με το θέμα του cyberbullying. Κύρια χαρακτηριστικά Παραδοσιακού και Διαδικτυακού Εκφοβισμού Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο σχετικά με τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, κατάλληλο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο "Σταματήστε την ηλεκτρονική περενόχληση". Κατάλληλο για μαθητες. Πάτα στην εικόνα και μεταφέρσου στο esafetykit για να μάθεις και παίξεις με τα εκπαιδευτικά λογισμικά. Κατάλληλο για μαθητές. Τώρα είσαι έτοιμος να αυτοαξιολογήσεις όσα έμαθες; Πάτα στην εικόνα για να ξεκινήσεις το quiz: